perjantai 22. heinäkuuta 2016

Suonenjoki 10.7-19.7

Mun Suonenjoki-reissu jäi tosi lyhyeen, olin vain 9 päivää. Tämä sen takia, etten viihtynyt kauhean hyvin siellä, ja tajusin ettei mun keho kestä sitä työn määrää. (Mulla on alhainen hemoglopiini, joten saatan väsyä todella nopeasti) Mun jalat oli joka ilta todella kipeet ja mun unirytmi meni sekasin.
Osa kuvista on puhelinlaatuisia, koska en raahannut joka paikkaan kameraa mukaan.
Mutta kerron nyt sitten näistä 9 päivästä jotenkin.

Päivän ohjelma:
8.00 Aamupala
n. 8.30 Aamutalli
Jos jäi aikaa ennen ruokailua, tilan töitä
11.00 Ruokailu
12.00 viimeistään jatkamaan töitä
12.00-14.00 Tilan töitä
14.00 Päiväkahvit/välipala
n. 14.30 Työt jatkuu
17.00 Ruokailu
Hevosten liikutus/kaupassa käynti yms
n. 19.00 Iltatalli
Iltapala, kun iltatalli oli valmis

Tässä muutamia töitä mitä teimme päivien aikana:
Niitimme vihreää heinää poneille melkein joka päivä. Kannoimme vettä tarhoihin hevosten juoma-astioihin. Siivosimme pihoja ylimääräisistä rikkakasveista.
Siivosimme tarhoja ja pihattoa. Yksi päivä vaihdoimme hevosten tarhapaikkoja.


Kun tulimme sunnuntaina 10.7, pääsimme heti vähän hommiin. En enää muista mitä teimme, mutta ekat päivät tutustuimme talliin ja tilan ympäristöön. Ekana aamuna (eli maanantaina 11.7) meille kerrottiin mitä aamutallissa pitää tehdä, tämän jälkeen teimme aamutallit "itsenäisesti"
Aamutalliin kuului:
Väkirehut 2 sisällä olevalle hevoselle
Niiden vieminen ulos
Vesien kanto tarhoihin (jos juoma-astiassa ei ollut vettä)
Ponien ruokkiminen
Karsinoiden siivous
Käytävän lakaisu

Maanantaina ja tiistaina emme tehneet mitään ihmeellistä, kävimme maanantaina ajelemassa kärryillä maastossa, shettiksellä jonka nimi on Sauli. Ihan kivaa oli, vaikkakin sain 19 hyttysenpistoa matkalla.
Keskiviikkona 13.7 päästiin sitten ekan kerran ratsastamaan. Mentiin puolet ja puolet Annin kanssa, isohko hevonen Dono. Tein Donon kanssa parit siirtymiset, asettelin paljon ympyröillä ravissa molempiin suuntiin ja otin laukat pääty-ympyrällä molempiin suuntiin. Dono oli todella jäykkä, mutta ihan mukava kuitenkin.Torstaina 14.7 tein samoja juttuja kuin keskiviikkona Donon kanssa. Tällä kertaa se vastusteli mun tuntumaa todella paljon. Tein siirtymisiä, tein paljon ympyrätyöskentelyä ravissa ja otin molemmat laukat ympyrällä. Vasemmassa laukassa Dono rentoutui ihan hyvin. Yritettiin lopussa eteen-alas, mutta Dono ei ymmärtänyt ideaa.

Perjantaina 15.7 menin Donon yksin ja mun tavoite oli saada se rennoksi. Tein taas paljon siirtymisiä ja tein myös pysähdyksiä ravista. Dono oli pohkeen takana, mutta vertyi pikkuhiljaa. Otin molempiin suuntiin laukat ympyrällä ja yritin saada sitä rennoksi laukassa. Vasempaan onnistui paremmin kuin oikealle. Loppuun Dono antoi periksi ja rentoutui ihan kivasti.
Lauantaina 16.7 meillä oli aika rankka päivä ja oltiin koko ajan tekemässä töitä. Olin todella väsynyt illalla.

Sunnuntaina 17.7 meillä oli sitten vapaapäivä. Ainoa työ mitä meillä oli, niin aamutallin tekeminen, joka saatiin valmiiksi puoli 11. Koko päivän makoilin sängyllä ja rentouduin. Se auttoi jaksamaan sitten maanantaina. Kävin kuvailemassa poneja kun olivat tarhoissa.Lumo

Kääkkä

Prinsu

Dono

Vippi

Maanantaina 18.7 oli taas normipäivä. Mulla tuli sellanen outo kipu mun jalkoihin, eikä ne meinannut kantaa, joten istuskelin hetken. Maanantai-iltana juoksutettiin (tai siis Anni juoksutti, mä kuvasin) uusi poni, Kaapo. Se oli aika hauskan näköistä kun pieni poni kipitti kovaa.


Tiistaina sitten iltapäivästä (joskus 12 jälkeen) tuli mulle sellainen kohtaus. Joudun tyhjentämään kottikärryt mun uusilla lenkkareilla, joten yritin olla varovainen. Noh, siinä sitten kävi niin, että kärryt kaatuivat enkä saanut niitä heti ylös. Tuli sellainen pieni "raivokohtaus" kun alkoi ärsyttämään. Lopulta sain kärryt ylös ja rojahdin kyykkyyn ja aloin haukkomaan happea ja itkemään. Tämän jälkeen tallinomistaja tuli luokseni ja sanoi etten saa olla enää siellä. Joten soitin äitille ja lähdin junalla sitten kotiin päin. Harmittaa kyllä kun reissu jäi näin lyhyeen, mutta ehkä näin oli kuitenkin mun terveyden kannalta parasta. Kuitenkin yhtä kokemusta rikkaampana tänä kesänä!
Anteeksi niille, jotka odottivat jotain yksityiskohtaista selittelyjä meidän työstä, mutta en muista todellakaan mitä teimme minäkin päivänä.

Sauli

Ella-kissa


2 kommenttia:

 1. Nyt marjoja erityisesti mansikoita popsimaan, jos sua vaivaa alhainen hemoglobiini.
  Rautakuuri ja kuntokuuri, niin jaksat paremmin.

  Hyvä, että omistaja lähetti sut kotiin, koska ei sinusta olisi ollut "tilanhoitajaksi" tuossa kunnossa. Viisas ratkaisu.

  Nyt vaan ratsastuksen lisäksi lepoa, kunnon ruokaa ja liikuntaa, niin voimistut. Nuorena on hyvä liikkua, niin vanhana pysyy paremmassa kunnossa.

  Mukavaa kesän jatkoa hevosten tai ilman hevosia, pian koittaa syksy: koulu ja ratsastustunnit alkaa, joten hoida itsesi huippukuntoon=)

  VastaaPoista
 2. Lapsellista käytöstä sinulta ja oikein että tallinomistaja lähetti sinut kotiin.
  Taisit haukata liian ison palan, kun kuvittelit jaksavasi hoitaa tilaa.
  Vaatetus ja kengät pitää valita sen mukaan, mitä töitä tehdään.
  Ala syömään rautaa,, vitamiineja ja monipuolisemmin. Harrasta muuta kuin ratsastusta esim. juoksua, kuntosalilla käyntiä ja uintia. Muistaa myös kunnon yöunet sekä venyttelyt.
  Ensi kerralla kannattaa miettiä kevyempää kesähommaa. Oppia ikä kaikki.=)

  VastaaPoista