perjantai 10. kesäkuuta 2016

Vähän erikoinen ponivalinta..

Tää postaus on vähän jäänyt.. olen unohtanut ladata kuvat tähän.
Lauantaina (4.6) omalla tunnilla menin pitkästä aikaa Allulla. Ponivalinta oli aika outo mielestäni, mutta en valittanut ollenkaan. Tällä ponilla en ollut aikaisemmin hypännytkään. Alotettiin tunti pysähdyksillä, joita teimme pari. Allu oli kivan rento käynnissä. Tämän jälkeen siirryimme kevyeen raviin ja hetken päästä kahdelle pääty-ympyrälle. Allu ravasi kivasti eteenpäin. Kun olimme pääty-ympyröillä, laukkasimme oikeaan kierrokseen ympyrillä. Allu laukkasi hyvin eteenpäin ja oli kuulolla koko ajan. Sitten tulimme 2krt kahdeksikkoa laukassa. Allu laukkasi tosi kivasti ja hypyt oli mukavia. Tämän jälkeen tulimme vähän vinoa linjaa, jolla toinen este oli okseri. Allu hyppäsi ihan kivasti. Sitten lisäsimme tehtävään kavaletti ennen linjaa. Lopuksi tulimme ratana, kahdeksikko, kavaletti, linja. Ja kun aikaa riitti vielä, tulimme kerran kavaletti, linja yhdistelmällä. Allu hyppäsi tosi hyvin ja laukan tahti säilyi kivasti. Allu oli tosi kiva tällä kertaa.

3 kommenttia:

 1. Myötää paremmin kädellä eli vie kättä eteen, että et nyppäse hypyssä ponia suusta.
  Jossain hyppykuvissa poni ponnistaa todella läheltä.
  Treeniä, treeniä..lisää ja paljon. Kiva nähdä sut Allun selässäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allu tykkää ponnistaa läheltä estettä. Kiitos :)

   Poista
  2. Joko liian etäältä tai liian läheltä estettä tapahtuva ponnistus aiheuttaa helposti hevosen jalkojen osumisen esteeseen.
   Ilmeisesti vika on siinä, että sinä et osaa arvioida lähestymistä oikein, ja hevonen hyppää mieluummin liian kaukaa kuin liian läheltä estettä.
   Lisää siis treeniä

   Poista