lauantai 18. kesäkuuta 2016

Tuleeko tästä mulle uusi lemppari?

Menin lauantaina rästille meidän tuntia edeltävälle, koska olin ostanut Annilta 2 rästiä. Se oli koulutunti ja sai mennä ilman satulaa. Tällä tunnilla saatiin valita ponit itse, ja päädyin lopulta Nasseen. Alotettiin tunti tulemalla keskiympyrälle ja keskityttiin eniten käsiin ja siihen, että saataisiin hevonen tuntumalle. Nasse alkoi pikkuhiljaa rentoutumaan kädelle, mutta välillä ei kuunnellut asetusta ollenkaan. Siirryimme raviin ja sama työstäminen jatkui. Nasse kipitti kauheasti, joten keskityin silloin omaan tasapainoon ja siihen ettei se juokse alta. Vaihdoimme suuntaa ja sama työstäminen jatkui, ensin käynnissä, sitten ravissa. Nasse alkoi jo vähäsen rauhottumaan ravissa, mutta käynnissä se oli taas tosi kivasti avuilla. Sitten siirryimme 2 pääty-ympyrälle ja otimme pienet laukkapätkät molempiin suuntiin. Nasse toimi mukavasti ja nostot olivat kivat. Välikäyntien jälkeen tulimme pitkillä sivuilla lamppurivien alle. Ja tarkoituksena oli asettaa poneja sisäänpäin. Nasse alkoi tosi hyvin rentoutumaan ja asetuksetkin meni hyvin. Toiseen suuntaan teimme samaa ravissa. Nasse rentoutui ravissakin pariin kertaan. Lopuksi teimme samaa hetken käynnissä, ennen kuin annoimme pitkät ohjat. Nasse oli super hieno!! Se on taas nousemassa mun "lempparilistassa" 3 kommenttia:

 1. Takanoja miksi?
  ja miksi ihmeessä noin pitkä raippa?
  Oot kyllä tosi pitkä jalkainen, vaikka painoltasi voit mennä poneilla.
  Olisiko aika siirtyä hevosiin, niin pohjeavut vaikuttaisi oikein tai edes isompiin poneihin?
  Katse oli taas missä, mutta kivoja kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojasin välillä paljon taaksepäin, koska kuten postauksessakin sanoin, Nasse kipitti. Yritin pitää tasapainoani yllä nojaamalla taaksepäin. Ja pidän aina pitkää raippaa kaikilla poneilla. Meidän tallilla ei ole oikeen hevosia ja suurinosa poneista on tuon kokoisia, mitä Nasse on.

   Poista
  2. Liian usein näkee että ratsastaja nojaa reilusti taakse ja samalla tulee vetäneeksi ohjista taaksepäin joka johtaa juurikin hevosen jäykistymiseen ja nopeisiin askeleisiin. Olisiko siinä syy miksi Nasse kipitti?

   Katsopa noita kuvia missä nojaat taakse, vedät ohjista taaksepäin(suu auki) ja tietty Nasse jännittyy ja kipittää.

   Tasapainoa ei pidetä noin, että vedetään suusta. Kannattaa hankkia kaularemmi mistä voit pitää kiinni, jos tasapainosi heiluu, reilumpaa hevoselle ja samalla oma tasapainokin kehittyy. Kannattaa kokeilla ja monilla talleilla laitetaankin, niin hevosista ei tule kovasuisia kun niitä kiskotaan, että tasapaino pysyisi.

   Pitkät raipat tuntuu olevan muodissa, mutta onko kätesi vakaa, niin ettei se viuho hevosen sivulla, mikä saa sen kipittämään ja jännittymään. Lyhyempi varmaankin riittäisi ja kannattaa joskus kokeilla ilmankin raippaa.

   Jos edelleen ratsastelet pienillä poneilla, niin oma istuntasi ja pohjeapusi siitä vaan kärsivät, mutta painon suhteen voit kyllä mennä poneilla.

   Mukavia treenejä...kaikista huolimatta.

   Poista