lauantai 21. toukokuuta 2016

Kerta se on ensimmäinenkin

Tänään (21.5) käytiin valkassa hyppäämässä muutamaa maastoestettä. Alotettiin 15min aikasemmin, että kerettäisiin hyppäämään enemmän. Tehtiin kentällä nopea verkka, laukattiin molempiin suuntiin uraa pitkin kevyessä/perusistunnassa. Aladin oli aluksi taas aika pohkeen takana ja laiska, mutta parin kierroksen jälkeen alko vertymään.
Sitten tulimmr parit verkkahypyt yhelle esteelle jolla oli heinäpaalit alla. Aladin hyppäsi tosi kivasti. Sitten tulimme 1krt portaita laukassa. A tuli hyvin. Tämän jälkeen siirryimme pellolle. Tulimme ekan kerran hyvin pienelle tukille laukassa molemmista suunnista. Aladin meni kiltisti yli eikä epäröinyt ollenkaan. Sitten tulimme isompaa tukkia pari kertaa. Aladin tuli sillekkin kivasti ja reippaasti. Sitten tulimme sellasta "rengasestettä", jolle Aladin kielsi jo 5 metriä ennen estettä, kiellettiin 2krt kunnes aladin "uskalsi" hypätä sen, joskin vähän kovalla vauhdilla. Hyppäsimme parit kerrat sitä, kunnes lisäsimme tehtävään toisen tukin, joka oli ennen renkaita. Aladin hyppäsi tosi kivasti ja renkaatkin ylitti hyvin. Käveltiin takaisin kentälle ja tultiin kaartoon. Aladin oli tosi mukava taas kerran.


Omalla tunnilla aloteltiin estekautta ja mulle valikoitui tallin poneista vanha tuttu, Pirre. Pirrellä oon ehkä kerran tai kaksi hypännyt, joten aika paljon oli ennakkoluuloja tuntia kohtaan. Alotettiin tunti itsenäisellä alkuverkalla käynnissä molempiin suuntiin. Pirre oli yllättävän rento ja asettui tosi kivasti. Sitten siirryimme kevyeen raviin ja aloimme tehdä kolmikaarista kiemurauraa, joilla oli aina käännöskohdassa puomit. Pirre ravasi ihan mukavasti eteenpäin ja kuunteli apuja. Suoralla uralla oli tosi rento ja laski päätä alemmas. Sitten tulimme pareittain ristikkoa ravilähestymisellä, tarkoituksena saada poni alas laukassa. Pirre ei aluksi tajunnut ollenkaan tehtävää ja nosti väärää laukkaa, mutta iha ok meni. Sitten jatkoimme tehtävää niin, että jatkoimme ekalta esteeltä seuraavalle, tarkoituksena vaihtaa laukka esteen päällä ja kääntää uuteen suuntaan. Pirre ei vaihtanut laukkaa, ja siitä tulikin sellasita ihme sähellystä esteen jälkeen. Sitten lisäsimme kolmannen esteen (menimme kolmikaarisella näitä esteitä) ja taas piti vaihtaa laukka esteen päällä. Tässä vaiheessa ärsytti Pirren pään nostelu, etten jaksanut edes yrittää ratsastaa joten siitä tuli aika säheltämistä molemmilta. Hävettää vähän mun käytös, kun "suutuin" Pirrelle enkä ollut aina ihan nätisti pidättämässä siellä. Noh vika kerta meni ihan ok, kun meillä oli 4 estettä. Loppuraveissa Pirre oli taas tosi rento ja oli mukavasti avuilla. Pirre oli raveissa ihan mukava, mutta esteet meni niin päin honkia, että ihan hävettää. Ja toivon etten jatkaisi Pirrellä estekautta..Tässä vielä tehtävästä jos joku ei tajunnut

1 kommentti:

 1. Se katse jos korjaantuisi sinulla, niin hyvä olisi. Katso ylös ja seuraavalle esteelle!
  Aladin hyppäsi kivasti.
  Hyvä mennä toisellakin hepalla esteitä, siinä oppii. Laske kymmeneen tai tuhanteen ennen kuin suutut hepalle. Useimmiten syynä on ratsastaja itse.
  Eiköhän Pirre osaa noi laukka jutut, onhan sillä kisattukin.
  Nyt sulattelet oppeja ja otat tulevaisuuden haasteena ja oppina. Tsemppiä.

  VastaaPoista