sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Käytiin suihkussa ponien kanssa

Lauantaina 14.5 hypättiin samaa rataa kuin perjantain valkassa. Eli aaltolankku, sienet, vesieste ja heinät. Alotettiin tunti samalla tavalla kuin perjantaina, pyörittiin esteiden ympärillä ja tultiin pareittain ravissa pyörimään esteiden ympäri. Aladia ei paljoa kiinnostanut esteet, mutta ravasi hyvin. Tultiin taas sama verkka, ensin ravissa aaltolankku ympyrällä, jonka jälkeen laukannosto ja laukassa aaltolankun yli. Aladin hyppäsi hyvin molempina kertoina. Sitten tulimme sienet, jotka Aladin hyppäsi myös hyvin. Vesiesteelle Aladin nosti laukan ennen hyppyä, mutta sujui hyvin. Heinäesteelle tulikin isompi hyppy, mutta hyvin meni. Yhtäkkiä alkoi satamaan tosi kovaa, mutta silti olimme kentällä koko tunnin. Sitten tulimme ratana. Aladin hyppäsi tosi isosti laineelle, sitten se kielsi sienille ja tipahdin kaulalle. Takaisin satulaan ja uusi yritys, kannustin Aladinia paljon äänellä, jolloin se hyppäsi kivasti. Vesieste ja heinät meni hyvin. Lopuksi saimme valita 1 esteen minkä tulisimme uudestaan. Valitsin sienet, koska sille tuli se ainoa kielto. Aladin hyppäsi kivasti. Sain tällä kertaa paljon videoita ja 2 kuvaa omalta kameralta, lisään sitten jossain vaiheessa loput kuvat jotka on Iidan kamerassa.
Omalla tunnilla oltiin maneesissa, koska satoi niin paljon. Alotettiin tunti pysähdyksillä, jonka jälkeen siirryimme 2 pääty-ympyrälle. Emme saaneet asettaa poneja ollenkaan, piti pitää kädet tasaisena ja kannettua koko ajan ja ponin piti olla ihan suora. Aladin oli tässä vaiheessa ihan hyvin kuulolla. Siirryimme raviin ja sama jatkui. Aladin oli alkuun pohkeen takana, mutta pikkuhiljaa vertyi. Sitten laukkasimme molempiin suuntiin ympyrillä. Aladin rentoutui vasemmassa laukassa taas super hyvin! Sitten siirryimme käyntiin ja teimme väistöä ympyrillä keskihalkaisijan kohdilla, niin että väistimme takaosaa ulospäin. Piti tehdä pari väistöaskelta, sitten siirtyä hetkeksi raviin ja siirtyä käyntiin ennen seuraavaa väistökohtaa. Aladin meinasi kipittää alta pois molemmissa suunnissa, mutta tein paljon pysähdyksiä ja niistä suoraan väistöä, niin sitten onnistui. Ravissa Aladin rentoutui pari kertaa ihan kivasti. Sitten tulimme muutamia kertoja harjoitusravissa keskihalkaisijalle ja katsottiin, että ponit kulkee suoraan. Aladin mutkitteli välillä hieman, mutta pienestä pohkeen napautuksesta, pysyi suorana. Ravasimme pitkät loppuravit keskiympyrällä. Aladin oli rento, mutta kiirehti vähän. Aladin oli ihan mukava.2 kommenttia:

  1. Alat olemaan aika pitkäsääri Aladinille.
    Tarvitseeko se todella noin pitkä raipan? Onko se laiska muka? Ei ihme jos kipittää ja jännittyy, koska noin pitkä raippa voi heilua vahingossa kädessäsi. Tai jos Aladin on vaikka herkkä raipalle.
    Kivasti hyppäätte, mutta mitä sieltä maasta taas löytyy. Alas katsominen on vikasi, joka istuu kuin täi tervassa sinussa. Tsemppiä sen korjaamiseen sekä mukavia ratsastuksia.

    VastaaPoista
  2. Meet Aladinilla tosi hyvin ja huoma että olet mennyt sillä paljon. Tykkään sun blogista tosi paljon ja sun tekstien lukeminen piristää synkempääkin päivää. Sulla on tosi kivoja tekstejä ja ihanan ulkoasu ja tätä blogia on kyllä ihana lukea!

    VastaaPoista