lauantai 3. marraskuuta 2018

Lokakuun ratsastukset

LOKAKUU 2018
2.10 Olin aamulla Oonan kanssa liinatunnilla, menimme Jöröllä. Minä nousin ensin selkään ja Oona piti mulle istuntatuntia. Jörön askellajit ovat meidän mielestä ihan kamalat, niissä oli todella vaikea istua, mutta yritimme parhaamme mukaan pysyä kyydissä samalla kun toinen antaa ohjeita. :D
Iltapäivällä olin Terhin koulutunnilla Helmin kanssa. Tehtiin alkuun pohkeenväistöjä jotka meni niin päin puuta, Helmi vain juoksi alta eikä väistöäaskeleista tullut mitään. Tunnilla tehtiin myös vastalaukkaa. Osa teki kokonaisen ympyrän vastalaukassa, minä tein puolikkaan ympyrän kerrallaan vastalaukkaa. Tulimme siis niin, että nostimme vastalaukan pitkän sivun alusta ja tehtiin keskelle keskiympyrä vastalaukassa. Itse siirsin raviin aina puolessa välissä ympyrää. Helmi oli ihan super
hyvä tässä tehtävässä!♥ Loppuraveissa mentiin taas eteen-alas. Samana päivänä aloitin päikän.



3.10 Käytiin mun luokkalaisen Tirkkiksen & Eetun kanssa maastossa. Hempun kanssa mentiin edellä, kun Eetu osaa olla maastossa vähän nössö. Mentiin kaikkia askellajeja, laukkaa otettiin muutaman kerran ylämäkiin ja päästin Hempun ihan kunnolla laukkaamaan. Neiti oli super hyvä ja käyttäytyi koko ajan, mitä nyt vähän innostui laukkojen jälkeen, että piti vähän steppailla.


4.10 oli koululla 1-tason iltaestekisat, joissa mentiin Helmin kanssa 80cm. Verkattiin sileetä kentällä ja maneesiin mentiin kahdessa verkkaryhmässä ottamaan verkkahyppyjä. Sileellä Heme oli aika jees.
Kun päästiin maneesiin, mulle iski pieni paniikkikohtaus, sillä esteet näyttivät todella isoilta.
Onneksi mun ystävä Sanna oli ratahenkilökunnassa ja se tsemppasi mua verkassa ja antoi ohjeita omaan ratsastamiseen. Sain rauhoitettua itseni ja saatiin hyviä verkkahyppyjä yksittäiselle pystylle
ja yksittäiselle okserille. Me lähdettiin muistaakseni puolivälissä meidän verkkaryhmää, joten mentiin hetkeksi kävelemään ulos. Maneesissa sai siis olla sisällä suorittava ja 2 odottavaa ratsukkoa.
Meidän rata alkoi hyvin yksittäisellä pystyllä, siitä piti jatkaa toiselle pitkälle sivulle olevalle pystylle, josta matka jatkui kaarevalla linjalla erikoiseste-okserille. Ennen toista pystyä, Helmi yritti hyppiä pystyyn, mutta jatkettiin matkaa ja okserihyppy oli hyvä.

Tähän se jäi ja yritti stopata, osasyynä oli varmasti se, että muut hevoset ovat tuolla päässä



 4 este oli okseri-pystysarja. Tämä sujui tosi hyvin. 5 este oli vähän kuin täyskaartotiellä, ja okserin alla oli aaltolankku. Tällekin esteelle Heme yritti stopata, kun muut hevoset olivat takanapäin, mutta päästiin yli, oma istunta vaan hajosi esteellä ja sen jälkeen, multa lähti jalustin jalasta ja lensin satulan eteen. Pääsin kuitenkin ylös ja kannustin Helmiä hyppäämään 6. esteen, joka oli pysty kaarevasti okserilta. Mutta Helmi stoppasi siihen, kun minä en ollut 100% mukana.
Totta se oli, sillä olisin varmaankin pudonnut, jos oltaisiin hypätty se este. Me saimme sitten hylyn, sillä ne stoppailut oli laskettu mukaan. Sain kuitenkin ottaa 6. esteen uudestaan, sillä se on hyvää treenia kuitenkin. Sitten saatiinkin hyvä hyppy, kun olin itsekin tekemisessä mukana.
Mua ei oikeastaan ollenkaan harmita, että meidät hylättiin, sillä nämä olivat vasta mun ensimmäiset 1-tason estekisat. Helmi oli kuitenkin hyvä verkassa ja radallakin oli hyviä hyppyjä.♥

Tähänkin esteellä Heme yritti stopata ja tästä kuvasta huomaa, että oli istunta hakusessa..

Tämä oli 6. este, jota Heme ei halunnut hypätä kun en ollut mukana toiminnassa. Fiksu hevonen♥
Hylyn jälkeinen hyppy, mamman hörökorva♥


5.10 Perjantaina ratsastin Hempun itsenäisesti maneesissa. Mentiin kevyesti vain askellajit
läpi. Helmi oli vähän erimieltä rennosta höntsäilystä, sillä oli vähän virtaa. Mutta Helmi oli kuitenkin hyvä ratsastaa, vaikka mentiin vain n. 30min.


9.10 Tiistaina olin viimeistä kertaa Helmin selässä ennen syyslomaa, joka alkoi poikkeuksellisesti mulla jo keskiviikkona 10.10 kun lähdin kotiin. Tiistaina oltiin puomitunnilla. Meillä oli ympyrän kääntöpisteissä puomeja joita tultiin ravissa ja laukassa. Teimme myös ympyräkahdeksikkoa puomeilla laukassa ja teimme laukanvaihdot puomin päällä kun suunta vaihtui. Hempu oli alkutunnista ihan super jäykkä ja vaikee. Puomit sujui tosi jees ja laukatkin vaihtui joka kerta.
Ympyrällä ollut 4 puomin tehtävä oli mulle jo ennestään tuttu Viikistä ja se on mun mielestä kiva tehtävä. Meillä sujui tämä oikein hyvin.

Syysloman jälkeen maanantaina 22.10 mulla oli sisarusten päivä. Aamulla menin Kukalla.
Juoksutin neidin ennen tuntia, jottei olisi liikaa virtaa. Tunnilla mentiin loivaa kiemuraa, volttia ja pohkeenväistöjä. Kuke oli alkuun tosi vaikee, väistöt sujui yllättävän hyvin, neiti malttoi keskittyä aika jees. Oltiin kahdella pääty-ympyrällä työstämässä laukkaa. Lopputunnista otettiin muutamat vastalaukkapätkät, joissa Kuke ei malttanut keskittymään, 1 pätkä oli ihan hyvä. Otin Kukan vielä hetkeksi ympyrälle työstämään ravia ja laukkaa, jolloin se oli hyvä.
Iltapäivällä pääsin kokeilemaan Kukan pikkuveljeä, Roopea. Roope on 5v junnu. Juoksutin Roopenkin alkuun. Mentiin vain askellajit läpi tunnustellen miten heppa toimii. Roope oli ihan mukava junnu ja sillä on tosi kivat askeleet.



Tiistaina 23.10 aamulla olin Terhin koulutunnilla ja pääsin kokeilemaan ensimmäistä kertaa kuumaa estetammaa joka kantaa nimeä Inez. Tunnilla tehtiin pohkeenväistöjä ja alkuun vähän itsenäisesti käynnissä ja ravissa töitä. Mä käytin ekaa kertaa gramaaneja. Inez oli alkutunnista aika jees, itseäni jännitti vähän uusi hevonen. Laukassa Inez oli ihan super kiva ja sillä on mukavan tuntuinen laukka. Tamma oli vasemmalle parempi kuin oikealle. Oli kyllä tosi kiva tamma!
Iltapäivällä lähdettiin leikkimään Kuken kanssa vakavasti otettavaa kouluratsukkoa.
Tunnilla tehtiin pohkeenväistöjä. Alkutunnista Kuke oli aika jees, mutta kun otettiin laukkaa mukaan, itsellä oma pää hajosi ja pakka levisi. Pohkeenväistöistä ei tullut oikein mitään, kun kumpikaan ei oikeen keskittynyt asiaan. Loppuraveissa alkoi taas tekeminen löytymään, mutta jäi vähän paha maku suuhun.. Noh välillä näin päin, leuka pystyyn ja kohti uusia pettymyksiä.



Keskiviikkona 24.10 menin aamulla erittäin pitkästä aikaa Ruletilla. Tunnilla tehtiin kolmikaarista ja ympyröitä. Itsellä oli hirveästi ongelmia työstää Rullan ravia, mutta laukassa se oli tosi hyvä!
Tämän tunnin jälkeen oltiin Kukan kanssa koulutreenit, jossa treenattiin suoruutta ja askeleenpidentämistä. Alkuun kaikki oli jälleen hirveen pelottavaa, mutta kun alkoi keskittymään, rupesi pikku hiljaa sujumaan. Askeleenpidentämistä tehtiin pitkillä sivuilla harjoitusravissa.
Kuke oli aika jees, kunhan saataisiin se edestä tasaiseksi vielä.


Torstaina 25.10 aamulla lähdin super kiireellä ratsastamaan Kukan itsenäisesti. Kuke oli aika jees, kun olin vain siinä päädyssä missä ei ole pelottavia juttuja. Ravissa tuli hyviä pätkiä ja laukassa neiti oli yllättävän kevyt edestä. Lounaan jälkeen olin Terhin puomitunnilla Eetulla.
Tehtiin puomeilla pientä rataa. Eetu oli alkukankeuksien jälkeen tosi jees.



Perjantaina 26.10 oli hyppypäivä ja hyppäsin Eetulla! Tehtiin pientä tekniikkarataa suht. pienillä korkeuksilla. Meillä oli tosi hyviä hyppyjä ja itsekin alkoi ymmärtämään miten Eetun hyppyihin pääsee mukaan. En muista yhtään meidän tehtäviä enää :o


Maanantaina 29.10 mun luokkalainen Minttu piti meille tunnin ja aiheena oli ympyrät. Kuke oli kolmen vapaapäivän jälkeen yllättävän hyväntuntuinen. Edelleen kyttäili ovea, mutta kun saatiin olla toisessa päädyssä, pystyi neitikin keskittymään asiaan. Vasen laukka oli ihan super hyvä!
Iltapäivällä en ratsastanut ketään, katselin muiden tuntia ja lähdin aikaisin asuntolalle.
Tiistaina 30.10 pääsin 3vko tauon jälkeen Helmin kyytiin! Tunnilla tehtiin pätkiä KN Special radasta, sillä osa meni sen kisoissa seuraavana päivänä. Tehtiin paljon siirtymisiä ja suht. paljon laukkatyöskentelyä. Helmi oli ensimmäiset 15min aika jäykkä, mutta kun vertyi niin saatiin hyvää pätkää. Keskiravit oli ihan jees, ei niin hyvät kuin syyskuussa, mutta menetteli.






 



Keskiviikkona 31.10 oltiin Kukan kanssa koulutunnilla jossa tehtiin paljon siirtymisiä.
Kuke oli ihan jees, kun tehtiin useasti siirtymisiä, alkoi sekin keskittyä jälleen asiaan. Joka kerta paranee aina vähän. Kyllä meistä ehkä vielä jotain tulee joskus?
Illalla oli 1-tason koulukisat joita kuvasin. Meidän koulun hevoset voittivat kaikissa luokissa!
HeC voitti Veikko,  HeB Helmi ja HeA Pressa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti